Monday, February 15, 2016

Tak Banyak Bunyi

Assalamualaikum...

Sedapnya dia tidur. Baby ariz dah nak genap setahun hujung bulan ni. Tak terasa membesarkan dia. Kejap je dah setahun. Asal cukup susu dia memang 
Tak Banyak Bunyi


Mulut dia senyap je... Tapi bila dia diam memang kena perhati cepat. Risau banyak pula aktiviti dia nanti. Aktiviti mengemas, korek habuk disetiap sudut yang mampu dia capai. Takda habuk oun dia pandai carik habuk. Pergi hujung-hujung sudut, korek tiles.. Ahaaa kalau ada sarang semut time musim panas lagi la dia suka. Laju je jari dia nak cuit dan colek masuk mulut. Grrrr

Sebab tu walau letih mana pun vacum adalah satu kerja wajib sejak baby ariz makin rajin 'check kebersihan seluruh rumah' ni. Sobsss

Baby makan bersepah melekit lantai takkan mata sanggup tengok je takmo mop lantai. Sebab tu dia tak banyak bunyi kot.. Sentiasa bagi dia makan, main dan buat apa dia suka asalkan dia sihat dan berkembang mindanya dengan baik. 

Jangan tanya kenapa LM terlalu busy? Orang lain lima anak tak busy pun.. Errr lain orang lain cara kot? Ada je orang anak lapan pun tak busy. Kain takyah lipat main longgok sorang sebakul kau nak pakai kau gosok sendiri, kau lipat sendiri. Kau makan nanti kau cuci pinggan.. Walau pun anak baru umur 7-8 tahun dah suruh buat tu semua. Lain orang lain cara mendidik anak. Wallahua'lam. 


www.tips-fb.com

3 comments:

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Cergas dan sihatnya dia... bagus ada tukang periksa kebersihan rumah, jadi kena sentiasa pastikan rumah adalah bersih... :)

Mummydearie said...Reply To This Comment

Kita anak dua pun superbusy tau ^_^ Lagi busy daripada awak, LM!

Kalau dilihat dari gambar Baby Ariz ni macam susut aje badan tu, LM. Saya ni kalau anak susut, memang susah hati tau. Terlebih sado pun saya susah hati juga! Tak tahulah gaya macamana nak dibuat!

Untung ada anak kecil. Rumah sentiasa bervakum. Macam saya ni, seminggu sekali ajelah. Itu pun sebab tak tahan tengok habuk berterbangan. Dahlah perabot semua warna gelap. Lagi sakit jiwa raga ni tau. Itulah sebabnya saya kalau kat rumah sibuk memanjang ~ sibuk kerja dan sibuk membebel ^_^

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

rin pun busy LM...seyes..mcm tak ckp napas kot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...