Wednesday, March 9, 2016

Aiskrim Limau

Assalamualaikum....

Musim panas semua suka makan yang sejuk-sejuk. Anak-anak ni layan aiskrim malaysia tiap hari. 

Sejak pertama kali buatkan mereka aiskrim limau, mereka terus suka. Dulu mereka layan aiskrim milo je...


Aiskrim Limau dan dadih strawberry. Ops adik ad nak jual aiskrim dadah tu? Jgn dik.. Dah la guna susu cair, dadih je sebungkus dah berapa...

Sekarang ni hampir tiap hari ada je kawan adik ad yang order aiskrim limau. Aik? Bukan ank2 kecik ni suka makan aiskrim bersusu ke? Takpelah.. Jual murah2, bagi panjang2... Sekurang2 nya dapatlah melegakan tekak haus ank2 syurga ni. 

Nota kaki:bab nak bungkus tu rajin.nak tunggu air tu sejuk ,Tu yang malas.
www.tips-fb.com

4 comments:

Kakzakie Purvit said...Reply To This Comment

Sana-sini viral aiskrim sumi kat sini buat aiskrim limau ok juga kan:)
Rasa fresh lebih sikit nyonyot masa panas-panas bebudak memang suka.

Belalang Hijau said...Reply To This Comment

uik, belalang pun buat entry aiskrim malaysia gak rini... huhuhu
meh2 jemput baca :)

Cik Ecah said...Reply To This Comment

wahhh macam macam aiskrim ada...bestnya...kita x pandai nak ikat plastik aiskrim tuhhh...huhuhu

Mummydearie said...Reply To This Comment

Adik Ad nak jual kat sekolah? Takpalah LM, kecil-kecil dah pandai berniaga ^_^ Anak bujang saya pun kalau boleh semua makanan extra dia nak jual pada kawan sekelasnya. Siap tanya lagi berapa boleh jual!

Tak ingatlah pernah ke tidak buat aiskrim Malaysia ni untuk anak-anak. Rasanya pernah kot tapi sambutang tak memberangsangkan. Hahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...