Friday, March 4, 2016

Sarapan:Nasi Goreng Daging

Assalamualaikum

Hari ni menu simple saja untuk sarapan dan bekal anak-anak ke sekolah. Stok bahan mentah dah kurang, memandangkan dah hujung minggu..maka, menanak la nasi sebelum tidur untuk buat nasi goreng di awal pagi..



Ops ... Ni sarapan untuk tuan tanah. Plan awal takmo makan nasi goreng ni. Tapi dah hidang untuk incek suami masih lagi ada baki. Maka, terpaksalah makan juga.. Ecehh ayat! Terpaksa??😱

Dua keping roti bakar+butter, kopi dan nasi goreng daging. Cukup mengenyangkan buat perut ibu bf yang dah gigil2 setelah mengenyangkan baby nya sejak malam berkali2 kot? Errr kalau tak cukup kenyang ngap la buah dua bijik lagi. Ekeke

LM buat simple je nasi goreng ni, cuma
Rencahkan dengan daging, sosej dan carrot serta telur. Nak letak capsicum nanti anak2 tak makan la pulak...

Korang sarapan apa hari ni? 
www.tips-fb.com

4 comments:

Lea Ismail said...Reply To This Comment

hahaha.

ayat terpaksa tu saya selalu gunakan. lagi satu sayang...tak makan membazir pulak

Malinda said...Reply To This Comment

kalau netek kan anak memang perut asyik la lapo manjangkan...nasib ada nasi goreng daging...hehehe...sedap nampaknye tu dik

Yana Libra said...Reply To This Comment

sedapnyeeeee :)
td srapan roti dgn nutella jee..dah lunch dah pun ni..huhu

Mummydearie said...Reply To This Comment

Pandai salahkan suami pulak. Keh3x.

LM pun bukannya gemuk apalah nak takut sangat terlebih makan!

Kalaulah anak bujang sulung saya nampak karot dalam nasi goreng macam ni, mahu muncung sedepa sebab kononnya menyusahkan dia nak asingkan karot daripada nasi goreng!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...