Tuesday, April 19, 2016

Tempe

Assalamualaikum..

Siapa sini suka makan tempe. Yang tak suka duk dendiam. Tak yah la komen ye.. Awak suka budu, LM tak suka budu malah tak boleh makan budu. Sama la kan?memang tak semua benda kita boleh telan. Tu perkara biasa... Ada yang makan cencalok tapi tak makan belacan....

Hari ni baby tak mau berenggang. Maka hajat hati nak buat sambal udang terpaksa ditangguh dulu. Masak simple dulu untuk anak yang nak balik makan tengah hari ni.. Nanti kalau ikut rafam baby tak sempat pula abang akak nak ke  sekolah agama tu nanti.

LM goreng je tempe campur kacang panjang dan udang. Lebur semua jadikan satu lauk. Sambal udang petang sikit la baru buat kot? 

Huhu apa menu lunch korang hari ni?
www.tips-fb.com

7 comments:

cikel said...Reply To This Comment

Sy mkn ikan keli sambal..yumyum.. :)

Yanty Lee said...Reply To This Comment

Fav! syuka sangat2.. sedapnya menu yg akak masak tu... gulp......

Aziela said...Reply To This Comment

Ikan cencaru sumbat dgn sup petola. Tapi akk lg suka tempe tu..hehe

Yaya Azura said...Reply To This Comment

sangat suka tempe..
budu tak boleh makan..

Diana Rashid said...Reply To This Comment

anak2 saya kalau tempe ni nak goreng je..goreng rangup..potong nipis..makan saja gitu je mesti licin pinggan..ehheh

Mummydearie said...Reply To This Comment

Sedapnya alahai tempe, LM! Saya suka tempe letak dalam kentang goreng bercili. Kalau makan lontong, paling saya suka kalau ada tempe. Sedapnya tak tahu nak kata macamana!

adish shida said...Reply To This Comment

x boleh komen la ye sebab saya x makan tempe..huhuhu tapi dah ter komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...