Tuesday, June 7, 2016

Sahur

Assalamualaikum

Sahur
*******

Korang sahur apa pagi tadi dan semalam?

LM sejak ada baby dan menyusukan ni memang sahur nasi, kalau tak memang tak larat sebab baby menyusu direct bukan pakai susu frozen.. 

Dulu, masa zaman anak dara atau baby dah tak menyusu badan LM sahur roti je. Teka tak boleh telan kalau nasik2 ni. Tapi bila menyusukan baby wajib ambik nasi dan kurma tujuh biji. Biasanya kalau tak kurma ajwa,LM akan makan kurma mariami atau mabrom. Tu je yang boleh makan sebab tak manis sangat. Yang jenis kurma basah LM tak boleh telan:(

Untuk anak-anak pagi tadi LM buatkan sandwich ayam dan nasik goreng. LM makan nasi putih je .. 

Baby ariz dah sihat sikit, tapi tu lah,menyusu sejam sekali tu buat lemah lutut sejak pagi. Huhu..


www.tips-fb.com

5 comments:

Norhayati Mohd Isa said...Reply To This Comment

Akak memang ambil nasik EL..
Tak kira lah anak dara ke..
atau dah mak dara sekarang ni hahhaa..

Memang lembik oiii EL..
Lagi pun anak2 pun nak sahur nasi..

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Kita ada anak2 besar..mmg kena masak kan LM..baru puas..rin pun yg xmenyusu ni pun makan ns jugak msk sahur...huhu

Hanim Mahali said...Reply To This Comment

Saya sejak bujang lagi memang kerap sahur nasi melainkan terlewat bangun.
Semoga akak terus kuat berpuasa ...

Mummydearie said...Reply To This Comment

Saya pulak tak lalu nak makan berat-berat masa bersahur. Pagi tadi gorengkan mi sahaja untuk HD dan Bubbly Abang. Saya ni dah tiga kali sahur cuma minum Milo dan makan sebiji kurma aje. Pelik pulak rasa. Selalunya tak tahan makan setakat makan sebiji kurma aje!

najihah sahami said...Reply To This Comment

mish dah jatuh cinta dengan ajwa kak. dah selalu makan ajwa ni, bila makan mariami terus rasa sengal2 gigi. huhu

Mish wajib amek nasi tak kira la anak dara ke makdara. hahahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...