Saturday, November 12, 2016

Bila Nak Buat Kad Merah?

Assalamualaikum

Haaa orang dulu panggil kad merah kalau kad mengandung tu. Tapi kalau gi check kat private bukan semua warna merah..hehehe.

Klinik yang LM check dari awal peknen adik ariz sampai 32 minggu tu dia buat kad warna merah. Kalau hospital bersalin LM tu kadnya kuning. Hehehe.

Okey la...intro panjang sangat. Bila nak buat kad merah, kenalah ada detail kehamilan yang lepas. Jenuh mencari kad suntikan adik ariz. Lupa selit mana lepas cucuk setahun setengah tu.

Syukur lah tadi kemas bilik, adik ad tolong cabut laci satu persatu. Jumpalah tercicir kat bawah, penuh sangat laci..huhu.

Makanya, belum buat kad lagi..sebulan lagi pun takpa kot. Kad dah jumpa hati dah tenang. Hehehe.

Tak usah tanya bila nak buat kad merah, LM tak suka buat awal ..malas gi klinik dah la asik nak pitam je.

www.tips-fb.com

1 comments:

Kira Sakura said...Reply To This Comment

tahniah kakkkk. jaga diri bebaik tau. kira masa baby ni lambat jugak buat kad. dekat 4 bulan kot hahahaha. kes malas nk pi klinik lak. berbakul2 kena bebel dengan nurse brrrrr hahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...