Tuesday, January 10, 2017

Check Up Kehamilan

Assalamualaikum

Harini LM mula kan pemeriksaan kehamilan kat klinik lain. Sebelum ni masa hamilkan baby ariz pergi satu klinik ni, tapi dia charge mahal snagat sampai rm300+ tiap kali rawatan dan campurkan dalam akaun keluarga jadi masalah. Belum bersalah lagi dah limit. Maka bila anak anak sakit ke atau check kandungan ke kami dah kena bayar 1/2 dari harga rawatan. Haiyaa. Padahal untuk kehamilan akaun lain, bajet lain..huhu. Dan bila check semula dia cas 300 lebih tu sangat mahal sebab klinik biasa je walau dia O&G tapi tu bukan klinik pakar..

Bila kenang semula baru teringat pemeriksaan tiap minggu dengan vitamin bagai masa hujung kehamilan ariz syahim kat KPMC puchong tu baru rm200+-

Lebih mahei dia pulak..haiyaa.

Maka selepas dua kali buat pemeriksaan kat situ, kami sepakat tukar klinik takut nanti bil melambung pulak..company nak tanggung pun dah syukur, maka kenalah jimat...ye tak?

Alhamdulillah..klinik ni doktor O&G datang tiap selasa 6 petang hingga 10 malam. Pukul 6 lelaju la LM ke klinik lepas masak tadi. Opss daku bukan orang pertama.ingat kan takda sape nak check up jugak.ekeke

Pukul 7.30  malam baru siap, ada masalah jangkitan kuman dan kencing berdarah bagai..haishh tak pernah kena gini selama ni, menyampah tau..sobss

Balik lelaju terus bersiap ambik  babyAriz yang tinggal dengan adik ad nak pi ambik incek z pula sebab kunci motor hilang tak tau ke mana. Eh bukan kunci, apa benda ntah, tak tau nak sebut..ekeke. Kunci elok je ada tapi remote gate dll hilang.

Phew balik kalut goreng sayur dan terus makan. Rasa macam masuk lumba lari maghrib maghrib pulak..haha.

Doakan tekak LM tabah telan antibiotik tu ye, takmo la kencing darah la apa la..aduh duh risau tau..

Baby alhamdulillah sihat, jantina masih rahsia..doakan kami sihat ianya sangat lah bermakna.

Nota kaki: minum air byk tau..jangan ada yang kat LM tak minum air sebab tu sakit. Babap tau la

www.tips-fb.com

5 comments:

Mazni Azmi said...Reply To This Comment

Biar betul LM. Sekali cek jumpa doktor untuk kehamilan sampai Rm300.
.
Memang cekik darah nak mampus

Mila@Rimbun said...Reply To This Comment

wahhh memang mahal kalau RM300 tuh, dulu2 (2thn lepas), selalu g klinik biasa jer untuk checkup, biasanya dlm 100 jer sekali checkup. itu pun dia akan tanya, obimin semua tuh masih ada tak? nak tambah ke tak... yang mahal skit masa ambik darah n minum air gula jer, itu pun tak sampai 300... adehh panjang plak cerita hahaha

Moga both ibu dan anak sihat hendaknya

Sheherazade said...Reply To This Comment

LM take care tau :)

emieysandra said...Reply To This Comment

Sis prgnant dh bpe bulan? Semoga dipermudahkan urusan sis :)

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

mak aiii..rm300..mhl sgt tu LM..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...