Thursday, April 13, 2017

30 Minggu

Assalamualaikum..hai hai..

Ibu hamil tumpang lalu. Ahakss. Sori tergerak, terlanggar. Tak muat nak lalu. Terlebih muatan gitu.

Alhamdulillah kandungan LM dah 30 minggu lebih, baby sihat, cergas dan lihat je dalam tu. Berat baby dah masuk 1 kg pun. Ummi dah memberat ke 60 kg. Makin sarat,padat dan payah nak jalan dan bangun duduk.

Aktiviti harian terbatas. Agak slow buat semua benda. Hihi..oleh sebab ada gdm(kencing manis ketika hamil ni) bila kurangkan gula dalam rutin maka badan pun mula gigil dan lemau. Tak larat sangat..

First time kena kencing manis dalam hamil, LM takda pengalaman. Tu yang semuanya berjaga jaga..makan kena kurang kan, minum pun tak boleh manis..walau tekak rasa nak mocha ais, nak espresso bla bla..

Doakan LM melahirkan cukup bulan ye sebab...ada beberapa tanda macam zaman hamilkan acha dulu  ..Tu yg risau tu. Takmo baby prem, susah nk jaga+ tak suka duk spital lama.

www.tips-fb.com

2 comments:

SalbiahM said...Reply To This Comment

nak bagi pendapat pun saya takde pengalaman, so kirim doa je.semoga baik-baik saja sis dan Allah permudahkan urusan

Warisan Petani said...Reply To This Comment

Semuga dipermudahkan urusan kelahirannya nanti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...