Friday, May 12, 2017

Day 3 Di Hospital

Assalamualaikum..

Alhamdulillah harini dah masuk minggu ke 33. Tiada jangkitan kuman pada baby dan ummi. Cuma terasa seram sejuk macam nak demam je, batuk teruk dan bernafas macam tak lepas je rasa. Dah macam orang asma tersangkut rasa . Tak lega bernafas.

Memang tak boleh balik lagi. Air ketuban dah stop keluar 24 jam tup tup ni keluar semula. Doktor pun memang tak bagi keluar, bahaya, baby belum 2 kg lagi, dah bocor ketuban kena pantau selalu. Huhu

Dengan berat baby belum cukup, baru 33 minggu, maka kenalah duduk sini sampai keadaan stabil, baby dapat survive baru boleh induce lahirkan baby. Ummi kena kuat hadapi semua ni, baby pun kena kuat..anak anak kat rumah pun kena kuat. Ayah cool je ..harap boleh handle anak antar taska, dan urus kelengkapan anak anak..amin.

Sorang demi sorang bersalin, umni dan baby tak tau apa kisah kami lagi. Kalau boleh doktor nak panjangkan hingga 36 minggu. Moga tiada jangkitan kuman terjadi pada umki dan baby. Amin

www.tips-fb.com

2 comments:

Liyana Anuar said...Reply To This Comment

harap semua ok..risau jugak kalau air ketuban bocor ni..moga semua ok ye kak

Mummydearie said...Reply To This Comment

InsyaAllah. Semoga semuanya baik-baik sahaja, LM. Tentu risau memikirkan anak-anak di rumah ya tapi nasib baiklah suami LM cool aje orangnya. Tentu dia mampu menguruskan anak-anak yang ada. Moga baby dan ummi sihat untuk menempuh beberapa minggu lagi sehingga baby boleh keluar tengok dunia ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...